11 NOVEMBER 2023
Ντοματόσουπα βελουτέ
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
800 γρ ντομάτες
1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κρεμμύδι, τσιγαρίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση.
Μειώνετε τη θερμότητα και σιγοβράζετε, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα, για να αναμειχθούν οι γεύσεις, για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφαιρείτε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιείτε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα. Σιγά σιγά προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κρέμα.
Η ντοματόσουπά σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!