15 MARCH 2023
Ντοματοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
2 ντομάτες τριμμένες ή μία σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
1 κ. ντοματίνια
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φλ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.γ. ρίγανη
3/4 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη ή χρησιμοποιείτε έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια.
Ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά, με εξαίρεση το ελαιόλαδο, σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνετε για να απορροφηθούν τα ζουμιά, για 10-15 λεπτά.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει προσθέτετε το μίγμα σε μέγεθος κεφτέ, περίπου όσο 2 μεγάλα καρύδια. Χρησιμοποιείτε 2 κουτάλια για να διευκολυνθείτε.
Μόλις το μίγμα ροδίσει από τη μία μεριά, το γυρνάμε από την άλλη. Μόλις οι κεφτέδες ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, τους βγάζετε από το τηγάνι και τους τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν.
Οι κεφτέδες σας είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη!