13 SEPTEMBER 2018
Μπραιζέ Φινόκιο με Βερύκοκα & Σύκα
ΥΛΙΚΑ
2 μέτριους βολβούς φινόκιο (αφαιρείτε τα φύλλα)
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¾ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κούπα χυμός πορτοκάλι
½ κούπα ξηρός λευκός οίνος
10-12 αποξηραμένα βερίκοκα
8-10 αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
⅛ - ¼ της κούπας φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε κάθε βολβό του φινόκιο στη μέση (ως προς το μήκος του) και στη συνέχεια κόψτε το κάθε μισό σε 3 μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι. Τοποθετήστε τα κομμάτια του φινόκιο (μπορείτε να τα στριμώξετε γιατί θα αρχίσουν να συρρικνώνονται όσο θα ζεσταίνονται). Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέστε το χυμό πορτοκάλι, το κρασί, τα βερίκοκα, τα σύκα και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε για 45 λεπτά.
Γαρνίρετε με πασπαλισμένα φιστίκια Αιγίνης όταν σερβίρετε.