25 NOVEMBER 2020
Μελιτζάνες γεμιστές με φέτα και ρόδι
ΥΛΙΚΑ
6 σκελίδες σκόρδου
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ρόδι
2 κ.σ. Σως ροδιού
100γρ φέτα
4 κ.σ. μέντα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρυθμίστε το φούρνο στους 200°C.
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και τοποθετήστε τις με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.
Αλείψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, καρυκεύστε με λίγο αλάτι και ψήστε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.Αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα μπολ χωρίς να σκίσετε το δέρμα.
Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου και έπειτα σπάστε το ρόδι και πετάξτε τους σπόρους πάνω στις μελιτζάνες, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη σως ροδιού και τα φύλλα μέντας.
Στη συνέχεια θρυμματίζετε το τυρί φέτα και το ρίχνετε στην κορυφή, μαζί με μερικούς σπόρους ροδιού και λίγο περισσότερη μέντα. Σερβίρετε.