02 JUNE 2020
Μαύρο ψωμί με σπρέντ από αβοκάντο και ταχίνι ολικής αλέσεως, ντοματίνια & αγγούρι
ΥΛΙΚΑ
2 φέτες μαύρο ψωμί
10 τεμ. ντοματίνια
1 αγγούρι
Για το σπρέντ:
1 αβοκάντο
2 κ.σ. ταχίνι ολικής αλέσεως
χυμό από ½ λεμόνι
10 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
2
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε εμινσέ (μισοφέγγαρο).
3
Μαρινάρουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
4
Για το σπρέντ αβοκάντο: Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το τοποθετούμε στο μούλτι μαζί με το χυμό λεμόνι, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε τα υλικά έως ότου γίνει μία κρέμα.
5
Για το σερβίρισμα: Αλείφουμε το σπρέντ αβοκάντο στο μαύρο ψωμί και προσθέτουμε από πάνω τα μαριναρισμένα υλικά. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.