28 FEBRUARY 2023
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε εξωτερικά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε και ανανεώνουμε το νερό. Φροντίζουμε ώστε το νέο νερό να είναι ήδη ζεστό και όχι κρύο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά τρεις φορές, ώστε να ξεπικρίσει εντελώς η φλούδα.
Αδειάζουμε το νερό, σουρώνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Κόβουμε τα φρούτα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Επιστρέφουμε και πάλι τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Μόλις η μαρμελάδα πήξει και χυλώσει, είναι έτοιμη για να τη βγάλετε από τη φωτιά.
Την αφήνετε να κρυώσει κι έπειτα τη βάζετε σε βάζα.
Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!