ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

28 FEBRUARY 2023

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

5 μεγάλα πορτοκάλια

1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

1 κ. ζάχαρη

χυμό από 1/2 λεμόνι

250 γρ. νερό

110 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Πλένουμε εξωτερικά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και βράζουμε για 10 λεπτά.

2

Αδειάζουμε και ανανεώνουμε το νερό. Φροντίζουμε ώστε το νέο νερό να είναι ήδη ζεστό και όχι κρύο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά τρεις φορές, ώστε να ξεπικρίσει εντελώς η φλούδα.

3

Αδειάζουμε το νερό, σουρώνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

4

Κόβουμε τα φρούτα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

5

Επιστρέφουμε και πάλι τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.

6

3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

7

Μόλις η μαρμελάδα πήξει και χυλώσει, είναι έτοιμη για να τη βγάλετε από τη φωτιά.

8

Την αφήνετε να κρυώσει κι έπειτα τη βάζετε σε βάζα.

9

Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!