09 JANUARY 2024
Μαρμελάδα μανταρίνι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τα μανταρίνια μαζί με τη φλούδα τους, για 20-25 λεπτά. Έπειτα τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν και να στραγγίξουν. Κρατάτε λίγο από το νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν.
Τα κόβετε στα 4, αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείτε τα μανταρίνια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 200 ml από το νερό που βράσατε τα μανταρίνια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζετε να βράζετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 18-20 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά, αφήνετε για λίγα λεπτά και έπειτα γεμίζετε τα βάζα.
Όση ώρα εκτελείτε τη συνταγή, παράλληλα αποστειρώνετε τα βάζα των μανταρινιών. Θα χρειαστείτε 4 βάζα. Για την αποστείρωσή τους θα χρειαστεί να τα βυθίσετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά.
Καλό είναι η αποστείρωση των βάζων να γίνει παράλληλα με τη συνταγή, γιατί πρέπει η μαρμελάδα και τα βάζα να είναι και τα 2 ζεστά, όταν θα τα γεμίσουμε.
Διατηρείτε τη μαρμελάδα στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!