ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 AUGUST 2022

Μανεστρότο με κοτόπουλο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1 κ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες

1 κ.σ. θρυμματισμένο κόλιανδρο

1 κ.σ. θρυμματισμένη πάπρικα

1/2 κ.γ. flakes καυτερής πιπεριάς, θρυμματισμένα

1/2 κ.γ. θρυμματισμένη κανέλα

6 σκελίδες σκόρδο

4 φλ. ζωμό κοτόπουλο

2 φλ. μανέστρα

1/4 φλ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο (και λίγο extra για το σερβίρισμα)

1/4 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φλ. ντοματίνια

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το κοτόπουλο, το κόλιανδρο, την πάπρικα, τα flakes καυτερής πιπεριάς, την κανέλα, 3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

2

Σε ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα του κοτόπουλου και μαγειρεύετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει (περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά).

3

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

4

Αφού μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο και ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του (περίπου 30 δευτερόλεπτα).

5

Προσθέτετε τη μανέστρα, το ζωμό κοτόπουλου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί η μανέστρα (περίπου 12-14 λεπτά).

6

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και τα κομματάκια κοτόπουλου.

7

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το αγγούρι, τα ντοματίνια, τη φέτα, το χυμό λεμονιού, 1 κουτάλι του γλυκού ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι.

8

Προσθέτετε το μίγμα αγγουριού και γαρνίρετε με λίγο άνηθο.

9

Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!