12 AUGUST 2022
Μανεστρότο με κοτόπουλο και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
1 κ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
1 κ.σ. θρυμματισμένο κόλιανδρο
1 κ.σ. θρυμματισμένη πάπρικα
1/2 κ.γ. flakes καυτερής πιπεριάς, θρυμματισμένα
1/2 κ.γ. θρυμματισμένη κανέλα
6 σκελίδες σκόρδο
4 φλ. ζωμό κοτόπουλο
2 φλ. μανέστρα
1/4 φλ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο (και λίγο extra για το σερβίρισμα)
1/4 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλ. ντοματίνια
1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το κοτόπουλο, το κόλιανδρο, την πάπρικα, τα flakes καυτερής πιπεριάς, την κανέλα, 3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα του κοτόπουλου και μαγειρεύετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει (περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Αφού μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο και ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Προσθέτετε τη μανέστρα, το ζωμό κοτόπουλου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί η μανέστρα (περίπου 12-14 λεπτά).
Απομακρύνετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και τα κομματάκια κοτόπουλου.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το αγγούρι, τα ντοματίνια, τη φέτα, το χυμό λεμονιού, 1 κουτάλι του γλυκού ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι.
Προσθέτετε το μίγμα αγγουριού και γαρνίρετε με λίγο άνηθο.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!