10 MARCH 2020
Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16 γρ ξηρή μαγιά
120 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
900 ml νερό
1 λίτρο ηλιέλαιο
100 γρ καρύδια
20 γρ κανέλα
Για το σιρόπι:
500 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
1 κλωνάρι βανίλια
Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα-βασιλικού ή ταχίνι-πραλίνα ή μέλι.
0 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2
Προσθέτουμε 50ml ηλιέλαιο, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα.
4
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
5
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε.
6
Κόβουμε και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
7
Προσθέτουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες.