25 NOVEMBER 2019
Λιγκουίνι με κουρκουμά σε σάλτσα από κίτρινη κολοκύθα
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Λιγκουίνι με κουρκουμά (500γρ)
500 γρ κρέμα γάλακτος
400 γρ κίτρινη κολοκύθα (βρασμένη)
1 σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κάρυ
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
15 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βράζουμε τα Λιγκουίνι με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά.
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε την βρασμένη κολοκύθα και αρχίζουμε να την λιώνουμε ελαφρώς με το πιρούνι.
4
Την αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τα μπαχαρικά μας.
5
Ψήνουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι τη σάλτσα με τα Λιγκουίνι μέχρι να δέσουν όλα μεταξύ τους.
7
Απολαύστε τα ζεστά και με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.