ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

11 NOVEMBER 2018

Λεμονάτα σπαγγέτι με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ

450γρ. σπαγγέτι

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο

350γρ. καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση

Ξύσμα 1 λεμονιού

Χυμός 1 λεμονιού

1 ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

4 κ.σ. βούτυρο χωρίς αλάτι

½ κ.γ. Αλάτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προσθέστε 1 κ.γ. αλάτι σε μία κατσαρόλα με νερό και φέρτε τη σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που γράφουν οι οδηγίες.

2

Καθώς το νερό βράζει, προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά.

3

Προσθέστε τις καρδιές αγκινάρας, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Σιγοβράστε τα για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό.

4

Προσθέστε το μισό μαϊντανό και βασιλικό και ανακατέψτε. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Ανακατέψτε. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι τα σπαγγέτι να είναι έτοιμα.

5

Αφού τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, σουρώστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σως μαζί με το μαϊντανό και βασιλικό που μένουν.

6

Πασπαλίστε με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

7

Συμβουλή: Αν έχετε μαρινάρει τις καρδιές αγκινάρας σε λάδι (από πριν) θα δώσετε μεγαλύτερη γεύση στο πιάτο σας.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!