19 SEPTEMBER 2018
Λάχανο με φάβα
ΥΛΙΚΑ
320γρ. (1 ½ κούπα) κίτρινη φάβα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.γ. καφέ σπόροι μουστάρδας
2 κ.γ. σπόροι κύμινου
10 φρέσκα φύλλα κάρυ
1-2 φρέσκες πιπεριές chili (Thai - piri piri), χωρίς σπόρια, κομμένες λεπτά
60ml (¼ κούπα νερό)
1 κ.γ. σκόνη κάρυ (turmeric)
600γρ πράσινο λάχανο, χωρίς τον πυρήνα του, λεπτά τριμμένο
½ κούπα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Πίτες τορτίγια (ή εναλλακτικά, ινδικά poppadoms)
Φρέσκο γιαούρτι (στο σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε τη φάβα σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με νερό που βράζει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στραγγίξτε και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας και κύμινου και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρωματίσει. Προσθέστε τη φάβα, τα φύλλα κάρυ και το τσίλι και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να έχει ζεστάνει επαρκώς. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Προσθέστε το νερό και τη σκόνη κάρυ (turmeric) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το λάχανο και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 4-5 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και το νερό να σωθεί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον κόλιανδρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε με πίτες τορτίγια και φρέσκο γιαούρτι.