13 DECEMBER 2023
Κοχύλια με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, την τριμμένη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά από το σπανάκι.
Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σπανάκι στα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με τη γέμιση. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτα στο ταψί και τοποθετούμε τα γεμισμένα κοχύλια ζυμαρικών.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Προσθέτουμε από πάνω τα 50 γραμμάρια τριμμένης παρμεζάνας και ξανά ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα βασιλικού.