07 NOVEMBER 2022
Κοτόσουπα με άγριο ρύζι και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
500γρ. κοτόπουλο μπούτι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλερι, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 φλ. νερό
1 φλ. ρύζι άγριο, ανάμεικτο
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (περίπου 1.5 εκ.)
3 φλ. σπανάκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι, ραντίζετε με αλάτι και τσιγαρίζετε για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το σέλερι, το σκόρδο και ραντίζετε και πάλι με αλάτι. Ανακατεύετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις 6 κούπες νερό, 1 κουτάλι σούπας αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Ανεβάζετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση το νερό. Προσθέτετε το ρύζι και χαμηλώνετε και πάλι, μέχρι το νερό απλά να σιγοβράζει. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα καρότα και τις πατάτες στο τηγάνι. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, βγάζετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε μία βάση κοπής. Προσθέτετε το σπανάκι στη σούπα.
Αφαιρείτε το κόκαλο από το κοτόπουλο και το κόβετε σε κομμάτια. Το ρίχνετε και πάλι στη σούπα.
Όταν η σούπα φτάσει σε μέτρια θερμοκρασία, τη δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για το σερβίρισμα, γαρνίρετε με άνηθο και ρίχνετε μπόλικο λεμόνι.
Η σούπα είναι έτοιμη. Καλή σας απόλαυση!