24 FEBRUARY 2024
Κοτόπουλο με ζυμαρικά, φιστίκι & lime
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1/2 φλ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρά ή 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο, ξεφλουδισμένο τζίντζερ
1/2 φλ. κόλιανδρο
1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/3 φλ. ψημένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
φέτες lime
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι, βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και σουρώνετε.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτετε την πιπεριά, σκόρδο, τα λευκά μέρη του κρεμμυδιού και τζίντζερ. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για περίπου 3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε με τη σάλτσα φιστικοβούτυρου.
Σερβίρετε σε πιάτα και συμπληρώνετε με τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού, κόλιανδρο, βασιλικό και φιστίκια. Σερβίρετε μαζί με φέτες λάιμ.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!