05 OCTOBER 2023
Κοτόπουλο με σπανάκι, πράσο και σάλτσα σαφράν
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/8 κ.γ. σαφράν σε νηματίδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
3 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
4 φλ. φύλλα σπανάκι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε το κρασί μέσα σε ένα ποτήρι και το ζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτετε το σαφράν στο κρασί.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα προσθέτετε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η φλούδα, περίπου 4 λεπτά. Γυρίζετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτετε τα πράσα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και το σαφράν και σιγοβράζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και τη δάφνη και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Επιστρέφετε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, με το δέρμα προς τα πάνω και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν, για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 λεπτό.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε το φύλλο δάφνης.
Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα στα πιάτα, προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου και σερβίρετε.
Το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!