01 MARCH 2024
Κοτόπουλο με Πατάτες, Καρότα και Μυρωδικά
ΥΛΙΚΑ
5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
6 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανός, δενδρολίβανο), ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι
1 κ.γ. αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο ταψί σκορπίζετε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το σκόρδο και τα καρότα, πασπαλίζετε με το μισό αλάτι, πιπέρι και τα μισά από τα φρέσκα μυρωδικά και το μισό ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το στήθος κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά. Περιχύνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από το κοτόπουλο, στη συνέχεια πασπαλίστε τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Στείβετε ελαφρώς το πορτοκάλι και προσθέτετε την υπόλοιπη σάρκα στο ταψί.
Ψήνετε για περίπου 50-55 λεπτά και ελέγχετε συχνά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!