ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

06 FEBRUARY 2024

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

2 αβγά

130 γρ. γραβιέρα Νάξου

50 γρ. βρώμη

50 γρ. αλεύρι

φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού

5 φύλλα δυόσμου

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Σως γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμός από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

άνηθος

50 γρ. αγγούρι

35 ΛΕΠΤΑ
20 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, προσθέτετε 2-3 πρέζες αλάτι και ανακατεύετε καλά και τα σουρώνετε.

2

Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί, τη βρώμη, το αλεύρι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

3

Πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπάλες και το πατικώνετε ελαφρώς, ώστε να δημιουργηθεί ένας κεφτές, περίπου 4-5 εκατοστών.

4

Τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στους 180°C, για περίπου 30 λεπτά.

5

Αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε για λίγα λετπά να κρυώσουν.

6

Για να φτιάξετε τη σως γιαουρτιού, ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σως.

7

Οι κολοκυθοκεφτέδες σας είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!