13 DECEMBER 2023
Κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, κόλιανδρο, καρύδι και θυμάρι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας κρατώντας το καπάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες.
Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να σοταριστεί ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ή το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια, το θυμάρι και τον κόλιανδρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι μαζί με τα υγρά μέσα στην κολοκύθα.
Βάζουμε το καπάκι πάνω στην κολοκύθα και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.