ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, κόλιανδρο, καρύδι και θυμάρι

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκύθα μεσαίου μεγέθους

225γρ. ρύζι bonnet

500ml ζωμό λαχανικών ή νερό

80γρ. καρύδια πεκάν

60γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

50ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

85 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας κρατώντας το καπάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες.

2

Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό.

3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

4

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να σοταριστεί ελαφρά.

5

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ή το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια, το θυμάρι και τον κόλιανδρο.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι μαζί με τα υγρά μέσα στην κολοκύθα.

7

Βάζουμε το καπάκι πάνω στην κολοκύθα και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!