03 FEBRUARY 2022
Κέικ πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
¾ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. γάλα
¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά
¾ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ φλ. Φαρίνα
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο:
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, ρίχνετε με αργές κινήσεις και λίγη-λίγη τη Φαρίνα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε το μίγμα.
Αλευρώνετε μία φόρμα 10x20cm και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
Ψήνετε στους 180° C για περίπου 30-40΄ (ανάλογα με το φούρνο σας).
Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Όση ώρα ψήνεται το κέικ, φτιάχνετε το γλάσο.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Απλώνετε το γλάσο επάνω στο κέικ, όταν το κέικ έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατηρείτε το κέικ σε αεροστεγές σκεύος, μέχρι 5 ημέρες.