17 NOVEMBER 2023
Κέικ με μήλο & αχλάδι
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. μαλακό βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1-1/4 φλ. ψιλοκομμένο μήλο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο αχλάδι
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.σ. κρύο βούτυρο
1/2 φλ. καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο υγρό μίγμα εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτετε στο μίγμα τα μήλα και τα αχλάδια και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε ταψί 35x23.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Προσθέτετε και ανακατεύετε τα καρύδια.
Ψήνετε για 35-40 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.
Το κέικ σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!