ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

11 SEPTEMBER 2020

Κέικ καρότου με καρύδια

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. κανέλα

1 φλ. καστανή ζάχαρη

2 φλ. τριμμένο καρότο (2 μεγάλα καρότα)

1 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια

1 φλ. φυτικό λάδι

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

 

Για την κρέμα:

125 γρ τυρί κρέμα, μαλακό

2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Καρύδια, για διακόσμηση

75 ΛΕΠΤΑ
12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
469kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Λιπάνετε ένα τετράγωνο ταψί πάχους 6 εκ. και μήκους 19 εκ. και τοποθετήστε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χαρτί ψησίματος.

2

Κοσκινίστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και την κανέλα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το καρότο, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το λάδι και τα αυγά. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν.

3

Απλώνετε το μείγμα στο προθερμασμένο ταψί. Ψήνετε για 1 ώρα 15 λεπτά. Αφήνετε στο ταψί για άλλα 10 λεπτά. Το βγάζετε και το τοποθετείτε σε μια σχάρα για να κρυώσει.

4

Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει πάλι το μείγμα.

5

Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κέικ. Διακοσμήστε με καρύδια. Σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!