11 SEPTEMBER 2020
Κέικ καρότου με καρύδια
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 φλ. τριμμένο καρότο (2 μεγάλα καρότα)
1 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλ. φυτικό λάδι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Για την κρέμα:
125 γρ τυρί κρέμα, μαλακό
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Καρύδια, για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Λιπάνετε ένα τετράγωνο ταψί πάχους 6 εκ. και μήκους 19 εκ. και τοποθετήστε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χαρτί ψησίματος.
Κοσκινίστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και την κανέλα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το καρότο, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το λάδι και τα αυγά. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν.
Απλώνετε το μείγμα στο προθερμασμένο ταψί. Ψήνετε για 1 ώρα 15 λεπτά. Αφήνετε στο ταψί για άλλα 10 λεπτά. Το βγάζετε και το τοποθετείτε σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει πάλι το μείγμα.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κέικ. Διακοσμήστε με καρύδια. Σερβίρετε.