18 OCTOBER 2022
Καροτόσουπα με τζίντζερ και πράσο
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτετε τα καρότα, το τζίντζερ και το πράσο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτετε το ζωμό και ανεβάζεται και πάλι τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μούλτι και το ανακατεύετε. Αν δεν χωράει ολόκληρο, το ανακατεύετε σε δόσεις. Εναλλακτικά, αν έχετε ραβδομπλέντερ, ανακατεύετε με αυτό. Ρίχνετε αλάτι και σερβίρετε.
Η σούπα σας είναι έτοιμη. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες ή στην κατάψυξη, για περίπου 6 μήνες.
Καλή απόλαυση!