21 JUNE 2023
Ιταλική Σαλάτα Ζυμαρικών
ΥΛΙΚΑ
Για το dressing
2 κ.γ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σέλινο
1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικός, αποξηραμένος
40ml ξίδι από λευκό κρασί
2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
120ml ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
400γρ. πολύχρωμα ζυμαρικά βίδες
100γρ. μπρόκολο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
120γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
70γρ. μαύρες ελιές
120γρ. πέρλες μοτσαρέλας
70γρ. σαλάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά για περίπου 8-9 λεπτά (συμβουλεύεστε τις οδηγίες της συσκευασίας). Θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι al dente.
Σε ένα μέτριο μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά του dressing και ανακατεύετε.
Βάζετε τα ζυμαρικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Ρίχνετε από πάνω το dressing και ανακατεύετε καλά.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!