19 JULY 2019
Ιταλική πίτσα από καρπούζι
ΥΛΙΚΑ
1 στρογγυλή φέτα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια (3-4 εκ πάχος)
10 λεπτές φέτες προσούτο
10 λεπτές φέτες παρμεζάνα
1 χούφτα ρόκα
ξύδι βαλσάμικο, για γαρνίρισμα
15 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνετε μια σχάρα ή ψησταριά. Αφού ζεσταθεί τοποθετήστε τη φέτα καρπουζιού πάνω στη σχάρα για να καραμελώσει, περίπου 2-3 λεπτά.
2
Αναποδογυρίστε το καρπούζι με μια μεγάλη σπάτουλα και ψήστε 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
3
Αφαιρέστε το καρπούζι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
4
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω στο καρπούζι την παρμεζάνα, το προσούτο, τη ρόκα και λίγες σταγόνες βαλσάμικου.
5
Κόψτε σε 6 ή 8 κομμάτια πίτσας και σερβίρετε.