04 JULY 2023
Ιταλική Panzanella
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί, περίπου 2 εκ. πάχος
1 κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση
1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. ξύδι
2 φλ. ντομάτα, κομμένη σε σαλάτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντοματίνια)
1 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα σε κύβους
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
κρέμα βαλσάμικου, για το γαρνίρισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα βαλσάμικου με γεύση της επιλογής σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη συνταγή, θα χρειαστείτε ψησταριά bbq.
Ζεσταίνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνετε τις σχάρες. Αλείφετε με λάδι το ψωμί, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε το ψωμί και τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς: το ψωμί για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ανά πλευρά και τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρείτε από τη φωτιά.
Τρίβετε το σκόρδο στις δύο κομμένες πλευρές του ψωμιού.
Κόβετε το ψωμί σε κύβους-μπουκίτσες, κόβετε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια σταυρωτά και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το λάδι και το ξύδι και μετά αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τους κύβους ψωμιού, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό.
Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με γλάσο βαλσάμικου πριν σερβίρετε.
Η panzanella σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!