ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

04 JULY 2023

Ιταλική Panzanella

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 φέτες ψωμί, περίπου 2 εκ. πάχος

1 κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση

1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

2 κ.σ. ξύδι

2 φλ. ντομάτα, κομμένη σε σαλάτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντοματίνια)

1 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα σε κύβους

1/2 φλ. φύλλα βασιλικού

αλάτι

μαύρο πιπέρι

κρέμα βαλσάμικου, για το γαρνίρισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα βαλσάμικου με γεύση της επιλογής σας)

25 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Για τη συνταγή, θα χρειαστείτε ψησταριά bbq.

2

Ζεσταίνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνετε τις σχάρες. Αλείφετε με λάδι το ψωμί, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε.

3

Ψήνετε το ψωμί και τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς: το ψωμί για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ανά πλευρά και τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρείτε από τη φωτιά.

4

Τρίβετε το σκόρδο στις δύο κομμένες πλευρές του ψωμιού.

5

Κόβετε το ψωμί σε κύβους-μπουκίτσες, κόβετε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια σταυρωτά και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

6

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το λάδι και το ξύδι και μετά αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τους κύβους ψωμιού, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό.

7

Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με γλάσο βαλσάμικου πριν σερβίρετε.

8

Η panzanella σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!