ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

19 JANUARY 2022

Ιμάμ Μπαϊλντί

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες μελιτζάνες

5-6 σκελίδες σκόρδου

3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι

2 κ.σ. μαϊντανό

1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. πελτές ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. κύμινο

ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

70 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και κάνετε 3 χαραγματιές κατά μήκος στην καθεμία. Θα πρέπει να τις χαράξετε από τη μία πλευρά, ώστε να έχουν περίπου ένα δάχτυλο απόσταση τα ανοίγματα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

2

Ρίχνετε στα ανοίγματα λίγο λάδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 40' με τα ανοίγματα προς τα πάνω.

3

Ψιλοκόβετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, ρίχνετε 4 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις το λάδι κάψει, τα σοτάρετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σοταριστούν για περίπου 15 λεπτά.

4

Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο σιγανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.

5

Παράλληλα βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο. Πατάτε λίγο με ένα κουτάλι στο σημείο που τις έχετε χαράξει, ώστε να δημιουργηθούν "λακούβες".

6

Μοιράζετε τη γέμιση στα ανοίγματα που έχετε δημιουργήσει σε καθεμία μελιτζάνα.

7

Αν θέλετε προσθέτετε λίγη φέτα πάνω από τις μελιτζάνες και ραντίζετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

8

Ψήνετε για άλλα 20'. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και καλή σας όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!