07 FEBRUARY 2024
Hummus Παντζάρι
ΥΛΙΚΑ
80 ΛΕΠΤΑ
25 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Σε δυνατή φωτιά, βράζετε τα ρεβύθια για 50-55 λεπτά, αφού τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ.
2
Ταυτόχρονα, βράζετε και το παντζάρι για περίπου 20-25 λεπτά.
3
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνετε τα ρεβύθια, το παντζάρι, το σκόρδο, το ταχίνι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
4
Τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
5
Προσθέτετε σιγά σιγά το ελειόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μια αρκετά smooth υφή.
6
Αφαιρείτε από το μπλέντερ, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι, αν το επιθυμείτε.
7
Σερβίρετε και ραντίζετε με σουσάμι.
8
Το hummus σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!