ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

07 FEBRUARY 2024

Hummus Παντζάρι

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. παντζάρι, ψιλοκομμένο

400 γρ. ρεβύθια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 1/2 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα

σουσάμι για το σερβίρισμα

3 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

80 ΛΕΠΤΑ
25 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε δυνατή φωτιά, βράζετε τα ρεβύθια για 50-55 λεπτά, αφού τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ.

2

Ταυτόχρονα, βράζετε και το παντζάρι για περίπου 20-25 λεπτά.

3

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνετε τα ρεβύθια, το παντζάρι, το σκόρδο, το ταχίνι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

4

Τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.

5

Προσθέτετε σιγά σιγά το ελειόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μια αρκετά smooth υφή.

6

Αφαιρείτε από το μπλέντερ, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι, αν το επιθυμείτε.

7

Σερβίρετε και ραντίζετε με σουσάμι.

8

Το hummus σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!