17 SEPTEMBER 2019
Γλυκό Ψωμί με Σταφύλι και Αχλάδι
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
100 γρ άχνη ζάχαρη
80 γρ νερό
5 φακελάκια τσάι Earl Grey
Για το ψωμί:
220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 γρ μπέικιν πάουντερ
2 γρ αλάτι
250 γρ βουτυρόγαλα
80 γρ νιφάδες κινόα (εναλλακτικά νιφάδες βρώμης)
60 γρ ρυζέλαιο (ή εναλλακτικά ελαιόλαδο)
1 αυγό
250 γρ ρόγες σταφύλι
2-3 μικρά αχλάδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι και το σκεπάζετε με λαδόκολλα.
Τοποθετείτε το νερό, την ζάχαρη και τα φακελάκια του τσαγιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν.
Μετά από 5’ αφαιρείτε τα φακελάκια του τσαγιού από το κατσαρολάκι και προσθέτετε το σταφύλι όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μίξερ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις νιφάδες κινόα και το αλάτι. Αναμιγνύετε καλά.
Ρίχνετε το γάλα, το αυγό και το λάδι. Ανακατεύετε για 30” μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε στο μείγμα τα αχλάδια και τα σταφύλια. Αφαιρέστε μία λεπίδα από το μίξερ ώστε να μην λιώσουν εντελώς τα φρούτα. Φροντίστε να πέσει όσο το δυνατόν λιγότερο σιρόπι στο μείγμα σας. Μην ανησυχείτε αν πέσει λίγο.
Αφού ανακατέψετε, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 45-55’ μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το καρφώνετε.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10’ πριν το σερβίρετε.