06 AUGUST 2019
Γκασπάτσο με πεπόνι
ΥΛΙΚΑ
7 κιλά πεπόνι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κούπες ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
3 ½ κ.σ. μηλόξυδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
4 φέτες προσούτο
1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε το πεπόνι, τις ντομάτες και το σκόρδο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέστε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάστε με ένα καπάκι ή μια πετσέτα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το προσούτο και ψήστε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βάζετε το γκασπάτσο σε μπολάκια και γαρνίρετε με το αγγούρι, το προσούτο και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.