12 AUGUST 2022
Gazpacho με αβοκάντο και γαρίδες
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. ντομάτες, κούφιες και ψιλοκομμένες
1 αγγούρι
1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
3/4 κ.γ. flakes καυτερής πιπεριάς, θρυμματισμένα
3 κ.σ. ξύδι
12 γαρίδες καθαρισμένες και με κομμένες τις ουρές
1 1/2 κ.γ. κύμινο θρυμματισμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τις ντομάτες, το αγγούρι, το ξερό κρεμμύδι, το κόλιανδρο, τη μία σκελίδα σκόρδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού flakes πιπεριάς, το ξύδι και 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το μισό μίγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Το βάζετε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.
Δοκιμάζετε το μίγμα και προσθέτετε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τοποθετείτε στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τις γαρίδες, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την άλλη σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, περίπου για ένα λεπτό από κάθε πλευρά (και άλλο ένα λεπτό στη μέση).
Βγάζετε το gazpacho από το ψυγείο και το μοιράζετε σε 4 μπολάκια. Γαρνίρετε με τις γαρίδες, τα κυβάκια αβοκάντο, το κόλιανδρο και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
Το gazpacho σας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!