ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Gazpacho avocado

ΥΛΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500ml ζωμό λαχανικών

50γρ. φρέσκος ​​μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

120ml κρέμα γάλακτος (ή κρέμα καρύδας για μια επιλογή vegan)

25γρ. καρύδια

25γρ. κάσιους

αλάτι

πιπέρι

30 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει.

3

Αφαιρούμε τη σάρκα του αβοκάντο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Με ένα μπλέντερ το ομογενοποιούμε.

4

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπεριά τσίλι. Σιγοβράζουμε τη σούπα για άλλα 5-7 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

5

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

6

Σιγοβράζουμε τη σούπα για λίγα λεπτά ακόμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

7

Σερβίρουμε τη σούπα αβοκάντο ζεστή, γαρνίροντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κομμάτια αβοκάντο, κάσιους και καρύδι σπασμένο.

8

Fun Fact! Η λέξη gazpacho προέρχεται απ’ την Ελληνική λέξη “γαζοφυλάκιον”. Σύμφωνα με την πιο επίσημη θεωρία, η λέξη αναφέρεται σε ένα κουτί που χρησιμοποιούνταν στις παλιές εκκλησίες, όπου οι πιστοί έριχναν τον οβολό τους, ο οποίος εκτός από νομίσματα περιείχε και ψωμί. Καθώς το ψωμί και το σκόρδο ήταν η βάση της παλιάς εκδοχής του γκασπάτσο, στο πέρασμα του χρόνου το όνομα διαμορφώθηκε όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!