03 APRIL 2018
Γαρίδες με κάρι και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
230γρ. προμαγειρεμένες κατεψυγμένες γαρίδες (αφού έχουν αποψυχθεί και έχουν αφαιρεθεί οι ουρές τους)
1,5 κούπα γάλα καρύδας
1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού κόκκινη πάστα κάρι
1/2 κ.γ. πάστα τσίλι ή καυτή σάλτσα
1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
230γρ. λεπτά σπαράγγια (με κομμένες άκρες)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλάσκα (χωρίς σπόρια & εξωτερική μεμβράνη), κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
1/3 κούπας αρακάς
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα καρύδας, την κόκκινη πάστα κάρι και την πάστα τσίλι (ή την καυτερή σάλτσα) και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν ομοιόμορφα. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουοκ, προσθέστε το 1ο κουτάλι ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τις γαρίδες και σωτάρετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ροζ. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι, τοποθετήστε τις στην άκρη και καθαρίστε το σκεύος.
Ξανα-τοποθετήστε το τηγάνι στη μέτρια φωτιά και προσθέστε το 2ο κουτάλι ελαιόλαδο. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και τον πελτέ. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι ο πελτές να διαλυθεί, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια, την κόκκινη πιπεριά (λωρίδες), αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε για να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το γάλα καρύδας στο τηγάνι. Φέρτε το μίγμα σε βρασμό και αφήστε το να βράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε την ένταση της φωτιάς (χαμηλή προς μέτρια). Προσθέστε τον αρακά στο τηγάνι.
Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό (ή έως ότου ζεσταθούν καλά οι γαρίδες). Σερβίρετε μερίδες σε πιάτα και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.
Extras: Μπορείτε να συνοδεύσετε τη συνταγή σας με ατμιστό ρύζι (side).