ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 FEBRUARY 2023

Γαρίδες με λευκή σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες με αφαιρεμένες ουρές

3 κ.σ. βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 1/2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

3 φλ. σπανάκι baby

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/4 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

λεμόνι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

25 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Αλατοπιπερώνετε παντού τις γαρίδες.

2

Όταν το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, για περίπου 2 λεπτά. Αναποδογυρίζετε συχνά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

3

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτετε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνετε το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του, για περίπου 1 λεπτό.

4

Προσθέτετε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα ντοματίνια, προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.

5

Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα, την παρμεζάνα και το βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει.

6

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, για περίπου 3 λεπτά.

7

Βάζετε και πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύβετε από πάνω λεμόνι πριν τις σερβίρετε.

8

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!