13 FEBRUARY 2023
Γαρίδες με λευκή σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες με αφαιρεμένες ουρές
3 κ.σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 1/2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 φλ. σπανάκι baby
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
λεμόνι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Αλατοπιπερώνετε παντού τις γαρίδες.
Όταν το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, για περίπου 2 λεπτά. Αναποδογυρίζετε συχνά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτετε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνετε το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα ντοματίνια, προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα, την παρμεζάνα και το βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, για περίπου 3 λεπτά.
Βάζετε και πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύβετε από πάνω λεμόνι πριν τις σερβίρετε.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!