ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

06 MARCH 2019

Φρουτοσαλάτα γιαουρτιού μέντας με σιρόπι βασιλικού & τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ

Για τη φρουτοσαλάτα

1 ανανάς, χωρίς τον πυρήνα και ξεφλουδισμένος

300γρ. φράουλες, χωρίς το κοτσάνι

3 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα

3 πράσινα μήλα, χωρίς τον πυρήνα

2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα & τεμαχισμένα

150γρ. κόκκινα σταφύλια

2 μικρά διχτάκια βατόμουρα

1 χούφτα σπόροι ροδιού

5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

 

Για το σιρόπι βασιλικού & τζίντζερ

2εκ. κομμάτι φρέσκου τζίντζερ

100ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

50γρ. άχνη ζάχαρη

Χυμός μισού λεμονιού

½ ματσάκι βασιλικού, χτυπημένο (συνθλιμμένο) με τον πλάστη

 

Για το σερβίρισμα

1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 ματσάκι μέντας, μόνο τα φυλλαράκια πολύ καλά ψιλοκομμένα

30 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ξεκινήστε με την προετοιμασία του σιροπιού. Αναμίξτε τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα τηγάνι και φέρτε τα σε θερμοκρασία χαμηλού βρασμού. Με το που διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε το τζίντζερ και το βασιλικό στο τηγάνι και αφήστε τα να βγάλουν τα αρώματά τους για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή ιδανικά όλο το βράδυ).

2

Κόψτε τα φρούτα σε κομμάτια ίδιου μεγέθους (όσο το δυνατόν περισσότερο) και αναμίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Σε ένα διαφορετικό πιάτο, ανακατέψτε τη φρέσκια μέντα μέσα στο γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήστε το στην άκρη.

3

Στραγγίστε το σιρόπι μέσα από ένα ψιλό σουρωτήρι, πετώντας το βασιλικό και το τζίντζερ. Ρίξτε μέσα τα φρούτα και πασπαλίστε από πάνω με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, σερβίροντας άμεσα με το γιαούρτι στο πλάι σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!