ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

07 JUNE 2018

Flank Steak με Σαλάτα Καρπουζιού

ΥΛΙΚΑ

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτου, πάχους τουλάχιστον 2εκ (περίπου 115 – 150gr η καθεμία)

1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου

1 κ.γ. σκόνη κύμινο

2 φέτες καρπούζι baby (χωρίς κουκούτσια), πάχους τουλάχιστον 2εκ (περίπου 450gr η καθεμία)

Αλάτι & Πιπέρι

8 κούπες φύλλα σπανακιού ή άγριας ρόκας

¼ της κούπας βαλσάμικο (με μειωμένα λιπαρά) ή ιταλική σως

1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

¼ της κούπας θρυμματισμένο τυρί φέτα (χαμηλά λιπαρά)

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4
285kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Αναμίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο. Μοιράστε το και αλείψτε με αυτό τις μπριζόλες.

2

Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο κέντρο της σχάρας πάνω από μέτρια φωτιά από κάρβουνα που είναι καλυμμένα με τη στάχτη τους. Ψήστε τις μπριζόλες, με κλειστό το καπάκι του γκριλ ή της τροχήλατης γκριλιέρας, για 10 με 14 λεπτά (σε προθερμασμένο περιβάλλον).

3

Ψήνουμε τις φέτες καρπούζι από 2 έως 4 λεπτά, έως ότου εμφανιστούν πάνω τους τα χαρακτηριστικά σημάδια του γκριλ.

4

Συμβουλή: Ψήστε στους 63 βαθμούς κελσίου για αποτέλεσμα medium rare και στους 71 βαθμούς για αποτέλεσμα medium.

5

Κόψτε τις μπριζόλες σε φέτες. Κόψτε κάθε φέτα καρπουζιού σε 6 τρίγωνα. Μαρινάρετε το καρπούζι και το κρέας με το αλατοπίπερο. Αναμίξτε την άγρια ρόκα ή το σπανάκι με το βαλσάμικο ή την ιταλική σως σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη γαρνιτούρα σε 4 μερίδες. Τοποθετήστε πάνω στη σαλάτα το κρέας. Προσθέστε πάνω στο κρέας τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και πασπαλίστε με το τυρί.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!