07 JUNE 2018
Flank Steak με Σαλάτα Καρπουζιού
ΥΛΙΚΑ
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτου, πάχους τουλάχιστον 2εκ (περίπου 115 – 150gr η καθεμία)
1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
1 κ.γ. σκόνη κύμινο
2 φέτες καρπούζι baby (χωρίς κουκούτσια), πάχους τουλάχιστον 2εκ (περίπου 450gr η καθεμία)
Αλάτι & Πιπέρι
8 κούπες φύλλα σπανακιού ή άγριας ρόκας
¼ της κούπας βαλσάμικο (με μειωμένα λιπαρά) ή ιταλική σως
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ της κούπας θρυμματισμένο τυρί φέτα (χαμηλά λιπαρά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο. Μοιράστε το και αλείψτε με αυτό τις μπριζόλες.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο κέντρο της σχάρας πάνω από μέτρια φωτιά από κάρβουνα που είναι καλυμμένα με τη στάχτη τους. Ψήστε τις μπριζόλες, με κλειστό το καπάκι του γκριλ ή της τροχήλατης γκριλιέρας, για 10 με 14 λεπτά (σε προθερμασμένο περιβάλλον).
Ψήνουμε τις φέτες καρπούζι από 2 έως 4 λεπτά, έως ότου εμφανιστούν πάνω τους τα χαρακτηριστικά σημάδια του γκριλ.
Συμβουλή: Ψήστε στους 63 βαθμούς κελσίου για αποτέλεσμα medium rare και στους 71 βαθμούς για αποτέλεσμα medium.
Κόψτε τις μπριζόλες σε φέτες. Κόψτε κάθε φέτα καρπουζιού σε 6 τρίγωνα. Μαρινάρετε το καρπούζι και το κρέας με το αλατοπίπερο. Αναμίξτε την άγρια ρόκα ή το σπανάκι με το βαλσάμικο ή την ιταλική σως σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη γαρνιτούρα σε 4 μερίδες. Τοποθετήστε πάνω στη σαλάτα το κρέας. Προσθέστε πάνω στο κρέας τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και πασπαλίστε με το τυρί.