ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

02 JANUARY 2024

Φασολάδα λαχανικών με μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. άσπρα φασόλια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. λευκό κρασί

2 φλ. λάχανο, ψιλοκομμένο

3-4 φλ. (αναλόγως πόσο πηχτή τη θέλετε) ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 πρέζα αποξηραμένο δενδρολίβανο

1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό

1 πρέζα μαντζουράνα

2 φύλλα δάφνης

 

45 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

2

Μόλις αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς, προσθέτετε το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο. Σοτάρετε άλλα 10 περίπου λεπτά για να αφήσετε τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

3

Προσθέτετε το λευκό κρασί και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάχανο και ανακατεύετε καλά.

4

Αφήνετε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

5

Ρίχνετε τα φύλλα δάφνης και μετά μεταφέρετε περίπου 2 1/2 – 3 φλιτζάνια από τη σούπα σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6

Μεταφέρετε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν. Εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε περισσότερο ζωμό μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.

7

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο λάχανο και αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί. Δοκιμάζετε και προσαρμόζετε τις γεύσεις όπως θέλετε.

8

Η φασολάδα σας είναι έτοιμη. Τη σερβίρετε ζεστή, με λίγο ψωμάκι αν το επιθυμείτε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!