04 NOVEMBER 2019
Φαλάφελ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό για 12-14 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αρκετό γιατί τα ρεβίθια θα διογκωθούν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά να είναι εντελώς ψιλοκομμένα αλλά όχι να γίνουν χυλός.
Προσθέτετε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Έπειτα, προσθέτετε το αλεύρι και το ταχίνι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας φτιάχνετε μπαλίτσες χρησιμοποιώντας 2 κ.σ. από το μείγμα για την κάθε μία.
Ψήνετε στους 170°C για περίπου 20’. Σε αυτό το διάστημα γυρίζετε μία φορά τα φαλάφελ από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε είτε ζεστά είτε κρύα. Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με χούμους, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αραβική πίτα.