03 APRIL 2020
Φακές με χταπόδι, φρέσκο κρεμμύδι & dressing εσπεριδοειδών
ΥΛΙΚΑ
Μαύρες φακές 100γρ.
Κόκκινες φακές 100γρ.
Καφέ φακές 100γρ.
Χταπόδι ½ κιλό
Ραπανάκι 1 συσκευασία
Φρέσκο κρεμμύδι 1 τεμ.
Πορτοκάλια 2 τεμ.
Για το dressing:
Amita πορτοκάλι 500ml
Ζάχαρη 3500gr
Ελαιόλαδο 1200ml
Μουστάρδα 250gr
Μηλόξυδο 250gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές σε ξεχωριστές κατσαρόλες την κάθε μία.
Βράζουμε το χταπόδι σε κρασί λευκό, ξύδι, δαφνόφυλλο, κόκκους πιπεριού και κρεμμύδι ξερό.
Για το dressing: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα δοχείο μαζί με τη μουστάρδα και το μηλόξυδο. Ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ.
Γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, πενάκι από φρέσκο κρεμμύδι και ραπανάκι.