11 JULY 2023
Cheesecake Κεράσι
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. θρυμματισμένο μπισκότο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κεσεδάκια τυρί σε κρέμα (250 γρ. το ένα)
1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Για το τόπινγκ κεράσι
2 φλ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
1/2 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για λίγο.
Στη συνέχεια τα βάζετε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζετε το κορν φλάουρ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε τα υλικά και όταν δέσουν τα αφαιρείτε από την εστία.
Σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα με το μαλακό βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί σαντιγί. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για 1 επιπλέον λεπτό.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
Στρώνετε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου. Προσθέτετε από πάνω το τόπινγκ κερασιών και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.