ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

11 JULY 2023

Cheesecake Κεράσι

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. θρυμματισμένο μπισκότο

90 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κεσεδάκια τυρί σε κρέμα (250 γρ. το ένα)

1 κ.γ. σκόνη βανίλιας

400 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για το τόπινγκ κεράσι

2 φλ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι

1/2 φλ. ζάχαρη

2 κ.σ. κόρν φλάουρ

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

35 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για λίγο.

2

Στη συνέχεια τα βάζετε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά.

3

Σε ένα μπολ βάζετε το κορν φλάουρ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε τα υλικά και όταν δέσουν τα αφαιρείτε από την εστία.

4

Σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα με το μαλακό βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο.

5

Βάζετε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί σαντιγί. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για 1 επιπλέον λεπτό.

6

Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.

7

Στρώνετε ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου. Προσθέτετε από πάνω το τόπινγκ κερασιών και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!