16 DECEMBER 2022
Buddha Bowl
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 φλ. ρύζι, βρασμένο
1 φλ. κόκκινο λάχανο
1 φλ. καρότο
1/2 αβοκάντο
1 φλυτζάνι ντοματίνια
1 φλ. κομματάκια τηγανιτού κοτόπουλου με μυρωδικά
1/2 φλ. χλωρό κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και το τοποτετούμε τα δύο κομμάτια του αναποδογυρισμένα, μέσα στο μπολ με το λάδι. Ψήνουμε στους 170°C για 40'.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκόρδου μέσα σε μια πρέσα σκόρδου και το πιέζουμε, ώστε να λιώσει και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, νερό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι που χρησιμοποιήσαμε.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το απλώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια βάση.
Πάνω στο ρύζι, τοποθετούμε το κόκκινο λάχανο, το καρότο, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το τηγανιτό κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Το buddha bowl μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!