ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

10 MARCH 2023

Broccoli Pie

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. μπρόκολο, ελαφρώς χτυπημένο στο μπλέντερ

1 αβγό

1 1/2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 πρέζα flakes καυτερής πιπεριάς

2 κ.γ. μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα

50 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.

2

Βάζετε το τριμμένο μπρόκολο στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, ώστε να στεγνώσει. Αν έχει μείνει αρκετή υγρασία απλώστε το πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, ώστε να απορροφηθεί.

3

Βάζετε το μπρόκολο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αβγό, το 1 φλυτζάνι παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

4

Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και το πιέζετε ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο.

5

Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε από πάνω τη μοτσαρέλα που απέμεινε και το επιστρέφετε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.

6

Γαρνίρετε με μαϊντανό και flakes πιπεριάς. Ζεσταίνετε τη σάλτσα ντομάτας, για να συνοδεύσετε την πίτα μπρόκολου.

7

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!