10 MARCH 2023
Broccoli Pie
ΥΛΙΚΑ
3 φλ. μπρόκολο, ελαφρώς χτυπημένο στο μπλέντερ
1 αβγό
1 1/2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 πρέζα flakes καυτερής πιπεριάς
2 κ.γ. μαϊντανός
σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Βάζετε το τριμμένο μπρόκολο στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, ώστε να στεγνώσει. Αν έχει μείνει αρκετή υγρασία απλώστε το πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, ώστε να απορροφηθεί.
Βάζετε το μπρόκολο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αβγό, το 1 φλυτζάνι παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και το πιέζετε ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε από πάνω τη μοτσαρέλα που απέμεινε και το επιστρέφετε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.
Γαρνίρετε με μαϊντανό και flakes πιπεριάς. Ζεσταίνετε τη σάλτσα ντομάτας, για να συνοδεύσετε την πίτα μπρόκολου.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!