08 MAY 2023
Ανοιχτό σάντουιτς με αβγό ποσέ και αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζετε 2 κρόκους, λίγο νερό, αλάτι και ξύδι. Ανακατεύετε πάνω σε μπαιν μαρί.
Μόλις αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο κλαριφιέ. Προσθέτετε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό, αλάτι και ξύδι.
Λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατεύετε δημιουργώντας μία δίνη και ρίχνετε μέσα το αβγό προσέχοντας να μην μας σπάσει ο κρόκος. Σκοπός μας είναι το ασπράδι να αγκαλιάσει τον κρόκο. Ποσάρετε για 4 λεπτά.
Για την κρέμα αβοκάντο, καθαρίζετε το αβοκάντο και το πολτοποιείτε μαζί με χυμό λεμονιού, κρέμα τυριού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με πιρούνι πολτοποιώντας το αβοκάντο.
Σε ένα τηγάνι ψήνετε τα ψωμάκια με λίγο βούτυρο.
Αλείφετε την κρέμα αβοκάντο και τοποθετείτε από πάνω το αυγό ποσέ. Καλύπτετε το αυγό με τη σάλτσα ολλανδέζ και αν θέλετε σερβίρετε πουδράροντας μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Το ανοιχτό σας σάντουιτς είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!